Länkar


  Spa - geografiskt
  Spa - olika tema   
  Spa - behandlingar
  Spa-blogg
  om SPA
  Site-karta

  Spa Resorts
  Spa Estonia
  Vill ni vara med? 


  Ansiktsbehandling 
  Ansiktsrengöring
  Aromabehandling
  Aromaterapi
  Ayurveda
  C-viatamin kur
  Floating
  Kurbad
  Lerinpackning
  Manikyr
  Massage
  Pedikyr
  Pilates
  Vaxning
  Zonterapi


Spa-Sverige.se

 
 

 

Aroma-terapi

Aromaterapi är en terapeutisk behandlingsform med eteriska oljor. Den ges i lugn och avstressande miljö, ofta med rogivande musik och med tända stearinljus för att få en så lugn och harmonisk miljö som möjligt.

Aromaterapin kom till Sverige i mitten av 1980-talet. I England och Tyskland kan man på vissa sjukhus välja alternativa behandlingar med aromaterapi. Modern forskning har kunnat visa att eteriska oljor ger en god inverkan på våra sinnestillstånd. 

Aromaterapin använder sig av speciella substanser, till exempel oljor, som har berikats med eteriska essenser. Dessa är till för utvärtes bruk, som massage-oljor, skumbad och inpackningar. Det finns cirka 300 olika eteriska oljor. De utvinns direkt från naturen från blommor, blad, skal och rötter. De eteriska oljorna är flyktiga, dvs de förångas lätt av värme och försvinner då. Eteriska oljor är starkt koncentrerade och man behöver en liten mängd för att de skall verka. Det finns eteriska oljor för de flesta fysiska och psykiska problem, och de verkar på för kroppen, själen och anden. 

En aromaterapi-behandling tar ofta ca 1.5 timme och då ingår ett samtal för att terapeuten ska kunna bilda sig en uppfattning om vilka oljor som passar bäst för kundens massage just vid det tillfället. Aroma-terapin ger en lugnande, avslappnande eller uppiggande effekt.

 

 

 


 

 


Ambitionen är att informationen ska vara korrekt, vid tveksamheter kontakta utövaren!  info@spa-sverige.se